Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prijeti Eura je pro nas nevyhodne a nebezpecne. Az nastane rozpad Unie, staty eurozony budou jednoznacne v nevyhode.

11 0
možnosti
JR

J51a11n 41R17á91ž

9. 11. 2021 19:27

A s tím rizikem musíme reálně počítat!

0 0
možnosti
Foto

Většina národů nemá vlastní měnu? Můžete toto smělé tvrzení nějak doložit? Zavedení Eura by znamenalo další postupné omezení vlastní identity, o tom nemůže být sporu a v současnosti, kdy se EU potýká nejen s ekonomickými ale hlavně s problémy samotné existence, by se jednalo o nepřijatelný hazard. Je třeba říct euru rozhodné NE

25 0
možnosti
Foto

Ach jo !!!!!Přijetí eura není pro většinu zemí výhrou. Analýzy potvrzují, že na euru vydělalo Německo, zatímco jih Evropy prodělal. Věc tedy rozhodně není černobílá. ČR je v Indexu integrace země na jednotný trh už nyní jednou z nejvíc integrovaných ekonomik. Na jednotném trhu jsou víc integrovány jen Malta a Lucembursko. Jsme v míře zapojení do zahraničního obchodu i před Slovenskem, které má euro a které by jako malá otevřená ekonomika teoreticky mělo být ještě před námi. Jednoduše řečeno: My se už v zapojení do jednotného trhu nemáme kam dál posouvat. Euro na tom nic nezmění. Je zbytečné. S vlastní měnou má centrální banka možnost samostatně reagovat na nepříznivý vnější vývoj, nemusí se přizpůsobovat jedné velikosti erární boty. největším rizikem přijetí eura ovšem je, že bychom jednou mohli platit jihoevropské dluhy, které by na nás byly převedeny. Dluhová krize nebyla vyřešena, byla jen překryta neskutečným množstvím peněz a zametena pod koberec. Řecko má dnes vyšší dluh k HDP než v době, kdy byl jeho dluh už považován za neúnosný. A to už přitom bylo Řecku 100 mld. eur dluhu škrtnuto. Dokud budou Řecko a Itálie součástí eurozóny, není pro ČR euro zajímavé. I bez eura se přibližujeme k Německu a máme rekordně nízkou nezaměstnanost. Anebo dost možná se Německu přibližujeme a máme nízkou nezaměstnanost právě proto, že jsme bez eura.

16 0
možnosti
PK

Jak se přibližujeme Německu když nastupující garnitura mluví o spálené zemi. Např. minimální mzdu dostávají v obou zemích lidé za jednodušší práce. Rozdíl je však stále obrovský - my 2022 16200, Němci cca 10 Euro. Čili stále cca 3x tolik.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.