Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přesněji řečeno (jak sám uvádíte v článku) - inflaci zvyšuje valorizace důchodů z p ů j č e n ý c h peněz.

0 1
možnosti
MB

Pan Fiala sděluje AB suchá fakta - "1) Nejvíce ČR zadlužila Vaše vláda 2) Růst zadlužení je druhý nejrychlejší v EU 3) V přepočtu na průměrnou mzdu na tom jsou důchodci nadále hůře než v roce 2013: 43,6 % tehdy, 40,4 % dnes 4) Investice meziročně klesly o 10 mld. Kč Pěkný večer!“ vzkázal ... (viz weby) .

Obecně - Inflace značí, že na trhu je více peněz, než-li bylo vytvořeno produktivitou práce. Jsme v epoše erupce cen, nákladů - vstupů, prakticky všeho. Od podzimu ještě energií. K tomu zpřetrhanost dodavatelsko - odběratelských vztahů, jako dědictví Covida. Čipy, dřevo, kontejnery. Hypotéka na RD nestačí - další výbuch v cenách stavebních materiálů !

Veřejné finance jsou v rozvratu, důchodový v deficitu. Realita? Ještě nic nezačalo a již 200 mld. Kč chybí! 100 za Superhrubou a 100 za prostou obsluhu Státního dluhu. Co s tím? Vláda říká, všem přidat ! ... :-)

7 2
možnosti
MB

Zdeňku, rozumím Vám, Máte službu a musíte mi dát mínus. Provedeno. Teď ještě napište, co na mém tvrzení je nepravdivé, děkuji ... :-)

3 0
možnosti
JK

Tržní ekonomiku pohání inflace. Od doby výroby produktu až do jeho spotřeby, každý v řetězci vydělá na inflaci. Tržní prostředí nutí všechny postupně zrychlovat a s tím roste i inflace, to vše do doby, až jeden z řetězce přestane stíhat. Naposled už se nestihlo prodat tolik nových hypoték, aby to pokrylo náklady na let celého letadla a to žuchlo. Krize je součástí celého procesu, pročistí trh hlava nehlava. To "hlava nehlava" se nelíbí oligarchům, chtějí tu být napořád. Tak vymyslely teorii "trvalého růstu", jde o to zpomalit inflaci a udržet ji na určité výši, aby perioda trvala hodně dlouho, nejlépe jednu i více generací, trvale není nic. Jenže všechny neuskutečněné krize se jaksi sčítají a jednou to rupne, to si pište a pak si držte i trenky.

Politici do "trvalého růstu" hází vidle lejí do systému peníze a roztáčejí inflaci rychleji, tím nám krátí čas k další krizi. Teď je těžké se rozhodnout, zda je to dobře, nebo špatně. No každopádně je to špatně pro ty co dárečky nedostanou. ;-)

2 0
možnosti
Foto

No jo, ale jak jinak nalákat nezenedbatelný segment coličů???

3 1
možnosti
Foto

Jak nalákat? Mnoha způsoby. Někomu se třeba i přidá, jiným se slíbí, že to napraví, nejlépe až všechno, div že ne nejpozději ihned.. Nikdo(!) ze slibujících však nesdělí všechno. Tím by žádné voliče nezískal, ale ani šanci uspět. Pochopitelně ve volbách, neb o ty jde v až první řadě.

1 0
možnosti
PD

jenže my nejsme izolovaný ostrov, inflace neroste jenom kvůli zvyšování mezd nebo důchodů, ale díky zvyšování cen defakto veškerého dovozu

3 0
možnosti
Foto

Hlavní příčinou inflace je nízká produktivita práce. A každá koruna, pro kterou není odpovídající hmotný nebo ideový produkt, je INFLAČNÍ.

Aneb jednoduše: platíme příliš mnoho lidí, kteří nevykonávají užitečnou práci.

10 1
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.