Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kotec

18. 8. 2012 21:49
Národ husitů...

a nedokážeme si ani obhájit princip, že církev nemá být mocným feudálem...

1 0
možnosti
PS

Petr-007

18. 8. 2012 22:08
Husitstvim se moc nechlubte, to byla opravdova doba tema

2 0
možnosti
VK

vit.kucik

18. 8. 2012 18:45
Velmi dobrá argumentace, výstižný článek. Karma.

http://kucik.blog.idnes.cz/c/78244/Dabluv-advokat-a-restituce-cirkvi.html

1 0
možnosti
H

hafusak2

18. 8. 2012 18:07
Kdybychom to přirovnali k autům, tak:

Ze starého Tudora byla před více než 60-ti lety ukradena rezerva. V rámci náhrady škod poškozený nyní požaduje celého nového Superba s exlusiv vybavením. Berete to?

1 0
možnosti
VK

kossacek

18. 8. 2012 20:30
Re: Kdybychom to přirovnali k autům, tak:

A není to spíš tak, že Vám byl ukraden nově vyrobený Tudor a dnes Vám stát vrací toho samého, akorát s ním celou dobu jezdil a do oprav nevrazil ani halíř? Viz. stav církvím ukradených nemovitostí..

6 0
možnosti
KOL

Klíč od ledničky

18. 8. 2012 17:57
Majetek

Pane autore, opravdu je tak těžké pochopit, že žádná z církví 99% z navrhovaného majetku nikdy nevlastnila? Tím rozhodně nechci obhajovat komunisty z ČSSD.

2 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

18. 8. 2012 18:02
Re: Majetek

A proč byly jednotlivé církevní subjekty uvedeny v Pozemkových knihách jakožto vlastníci nemovitostí (byť od roku 1919 s omezením s nimi nakládat - prodávat je)???

Blábolismy typu "falšování po vzoru rukopisů" neberu jako argument.

5 0
možnosti
TA

tajny agent

18. 8. 2012 16:00
Oficialni tabulky OECD mluvi trosku o necem jinem ...

a to o tom, ze zaostavat v HDP na osobu v mezinarodnich dolarech jsme zacali az po vpadu okupacnich vojsk v roce 1968 a to, kdyz zije z prace druhych nejaky "podnikatel" jak mu to novy system umoznil tak to vam urcite nevadi. Osobovat si pravo na neci majetek ma kazda slusna spolecnost kdyz zjisti, ze dana osoba jej nabyla neopravnene, nedodrzovala pravni rad zeme, porusovala lidska prava a pod. a deje se to bezne v kapitalistickych zemich kdy je zlocincum jejich majetek zabavovan. Demokraticka spolecnost si muze odhlasovat nejen to, ze vse musi byt soukrome, ale i to, ze vse v ni musi byt statni( ac zrovna s tim nesouhlasim) ac se vam to libi nebo ne. Je zajimave, ze se nepodivujete nad tim,  kdyz stat prenecha uhelni doly jednotlivci tak vam to asi jako okradani obcanu nevadi. Mne teda jo. To vase utoceni na socialni myslenky timto typem, ze se tresete na svem majetku mi prijde trapne. A u te cirkve se pokud vim pouze jedna o dolozeni toho co vlastnila, o nic jineho.

1 0
možnosti
RV

Joe77

18. 8. 2012 16:47
Re: Oficialni tabulky OECD mluvi trosku o necem jinem ...

Ukazatel HDP na osobu o společnosti vypovídá málo. Pokud vyrobíte ve státních fabrikách 100 lokomotiv za rok, tak budete mít vysoké HDP na osobu, i když vám obyvatelstvo bude umírat hlady. Porušování práva je zcela specifická oblast, pokud by si stát dělal nárok pouze na majetek zločinců, vypadala by Evropa zcela jinak, svobodněji a lépe by ekonomicky prosperovala. Demokratická společnost si většinou odhlasuje něco jiného, než je pak v praxi zavedeno. V roce 1946 jsme si jistě nepředstavovali to, co později přišlo, stejně tak tomu bylo v Německu kolem roku 1930. Prosím vás, okrádání občanů - vy nebo snad někdo jiný z občanů ČR jste něco měl z toho, že stát vlastnil uhelný důl? To vám domů chodily za to peníze? Měl jste z toho prd, vy jste ten důl nevlastnil, takže vás ani žádného jiného občana nikdo neokradl.

0 0
možnosti
JH

bednarik62

18. 8. 2012 15:45
Samozřejmě

není se o čem bavit, obě komunistické partaje KSČM plus ČSSD se řídí jednou ideologií a to Marxovým "Kapitálem", akorát jejich cesty ke komunist.společnosti se mírně liší a to komunisté provedení :ihned, natvrdo, násilím, a socdemáci k témuž cíli chtějí dojít evolucí, přesvědčováním a komunistic.výchovou. Na 5. sjezdu KSČ v roce 1929 to velmi polopaticky sdělil národu a světu Klement Gottwald. Všem demokratům zakroutíme krkem a v zápětí utekl k tatíčkovi Stalinovi.

NEJVÍCE levici překáží BIBLE, se svými humánními myšlenkami, které jsou s komunizmem v přímém rozporu, protože naléhají na lidi, aby se navzájem měli rádi, pomáhali si a zachovávali přikázání slušného chování.

Proto každá urážka církví, lhaní o ní, podsouvání nekalých úmyslů--- je v plánu činnosti KSČSSD a Zavadilových rudých odborů, přesto, že je Min.vnitra má na výplatních sáčcích!! Proto bilbordy, vystoupení, články, zasílání emajlů -- před volbami,-- marně shánějí jiné chytlavé téma !!

2 0
možnosti
TA

tajny agent

18. 8. 2012 16:08
Re: Samozřejmě

CSSD se ridi Marxovym kapitalem a asi proto tady doprivatizovavala statni podniky ;-D Bible zejmena se svou laskou k bliznimu prekazi kapitalistum, pravicakum ponevadz je oznacuje jako lakomce, ty co nevejdou do Boziho kralovstvi, oznacuje, ze kradeze jsou spatne spolu s myslenim na sebe sama na prvnim miste a hromadenim majetku. Takze to podle mne neni absolutne pravda ... levice je podle mne Bibli mnohem bliz nez pravice co hlasa spis myslenky satanizmu - startej se kazdy sam o sebe, na druhe nehled, hromad svuj kapital, majetek to je nejlepsi ... a pod.

2 0
možnosti
P

pablo_II

18. 8. 2012 14:24
kdo si usurpuje právo soudit namísto soudů?

Já mám spíš pocit, že jste to nepochopil. Ta strana nic nesoudí, jen hlásá svůj názor (populistický), že se státními penězy a majetkem(ano ten majetek není církví a v tuto chvíli patří státu, takže zatím je státní) není nakládáno správně  pokud jsou v rámci pofidérní akce vracení majetku církvím rozfofrovány velmi neprůhledným způsobem. A říci svůj názor má přeci právo každý jakkoliv ten názor může a nebo nemusí být hloupý a jakkoliv s ním vy souhlasíte či nikoliv. to je celé. nic víc k tomu není co dodat. O tom, estli církev má či nemá na nějaké vracení právo a pokud ano tak za jakých podmínek by zde mohla být dlouhá diskuze. bohužel mám pocit, že ta diskuze se měla vést s veřejností, než byl tak závažný zákon navržen. To by se ale pak nestihlo v rámci ttak ušlechtilého činu jako vracní majetku naší nejmilejší círvi dost orzkrást protože by se zabránilo spoustě leváren,které jsou tam poschovávané a většina lidí o nich ani netuší. proč třeba o tomto zákonu nenapsala media ani řádek?

3 0
možnosti
DFVC

Dluhousek Falloslav von Casa

18. 8. 2012 14:29
Re: kdo si usurpuje právo soudit namísto soudů?

bohuzel naprosta vetsina zastancu restituce se verbuje z byvalych komunistu a kolaborantu s rezimem co si mozna takto kupuji odpustky za byvale hrichy. mentalita u nich zustala stejna. o zakone se nesmi pochybovat, o zakone se nesmi diskutovat, jinak jste .... a tady soubor urazek

1 0
možnosti
JH

děteněkam

18. 8. 2012 13:56
Otázka

A obhajovat zlodějiny páchané dnes je dovoleno?

1 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

18. 8. 2012 14:49
Re: Otázka

Dnes se říká: Máš důkazy o zlodějnách? Dej to k soudu. Pokud to k soudu nedáš, jsi spolupachatel a tak drž hubu a krok. Pokud nemáš důkazy, které by jasně vedly k odsouzení, drž hubu a krok.

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 8. 2012 13:04
jenomže,to je pořád to anonymní "oni"

Ale vemte to adresně, Dejme tomu, že zdědíte po svých rodičích dům. A příjde soused a řekne: "Ten dům byl před 50 léty můj . Byl sice podle tehdejšího práva převeden na Vaše rodiče. ale přece nedávno parlament deklaroval   že tehdejší zákony byly špatné, takže to neplatí.Takže se koukejte vystěhovat, ten barák je můj."

Takže co asi uděláte???

za a) Ihned přenecháte půlku domu sousedovi, sestěhujete se do té druhé a tu mu pak budete po 30 let splácet ze svých příjmů

za b) Vezmete si pořádného advokáta a pokusíte se získat rozhodnutí soud že nemusíte vracet nic..

2 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

18. 8. 2012 15:48
Re: jenomže,to je pořád to anonymní

Je tam moznost  c)   ?

0 0
možnosti
A

Aro

18. 8. 2012 11:54
Je to krásné přirovnání s tím barákem...

Pokud jde o kostely a podobné nemovitosti tak co s tím bude stát dělat, muzea? Pokud jde o státní pozemky (lesy apod) tak co s tím budeme dělat, vytěžíme a zisk necháme rozkrást, nebo si někdo sakra myslí že je ok že najednou jsou lesy soukromé a parazituje na tom pár spekulantů? Pokud jde o majetkové vyrovnání tak je to za cenu zrušení státních příspěvků - církve se osamostatní, ať si hospodaří po svém, když to chtějí - koneckonců je to snad jediná organizace u které je šance že se to tam nerozkrade ve prospěch několika jedinců.

Nechápu proč se o restitucích tak vášnivě diskutuje a ne spíš jen o konečné podobě.

Na druhou stranu si dokážu představit, že v nesoukromých rukou by byly prospěšnější třeba vodárny/vodovody, zdroje energii, doly nebo i banky, pojišťovny a další zcela specifické a strategické části ekonomiky, a tam by se znárodňovat mělo a dnes. Koneckonců v Číně to funguje, pokud si malý, dělej si co chceš, pokud jsi opravdu velký tak do toho bude kecat stát a veřejný zájem.

1 0
možnosti
PH

petrph

18. 8. 2012 13:10
Re: Je to krásné přirovnání s tím barákem...

Víte sám že to není pravda s tím majetkovým vyrovnáním. To majetkové vyrovnání běží ještě vedle státních příspěvků. 17 let se bude platit souběžně splátky majetkového vyrovnání a státní příspěvky církvím...Ovšem otázka je proč by měl stát vůbec něco platiti "za zrušení státních příspěvků". Dejme tomu že pracujete někde ve státní sféře a stát ten úřad, pobočku zruší. Myslíte si že by jste měl tu drzost požadovat aby Vám stát proplácel ještě 17 let plat?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.