Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kpt. Ořech

12. 4. 2012 11:38
Ne pár, ale

hodně vyhozených miliard do černých děr kmotrům, korupčníků,, tunelářům a lobbistům je mnohem více než nás stojí nějaké volby, které si přeje více jak 80% občanů. Takže v opravdu demokratickém státěm by byla pro vládu přání většiny zavazující. Ovšem v českém absurdistánu, kde je všechno postavené na hlavu jako v Kocourkově, je to o něčem jiném.

0 0
možnosti

Halfunx

12. 4. 2012 8:50
Popis je přesný, závěry chybné.

Zastupitelská demokracie, již není demokracií protože zastupitelé neplní zadání svých voličů ani své volební programy, ale zájmy úzké skupiny lidí řídící se mafiánskými praktikami. Častější volby ani referenda stav nezmění, protože se jedná jen o to, kterého zastupitele zvolit a systém voleb nám nedává na výběr.

Řešení je změna systému, nevoit zastupitele, ale všeobecnou volbou vygenerovat společenské zadání, které pak nevolení státní zaměstnanci a odborníci s praxí danou kariérním postupem zpracují a vytvoří tak platnou normu nebo zákon s širokou podporou občanů. Zastupitele ani volby nepotřebujeme, úspora peněz je astronomická a zprávy v médiích se mohou týkat témat a né osob a jejich korupčního potenciálu.

0 0
možnosti

Host8

12. 4. 2012 12:06
Re: Popis je přesný, závěry chybné.

Závěr se mi naopak líbí - odpovědnost a odvolatelnost vlády, která jedná zkorumpovaně a podivně. Ve vyspělé demokracii by odstoupila po skandálech sama. Zastupitele potřebujeme, protože je to organizovaná forma hájení zájmů voličů. Problém je s odborností. Díky nenasytnosti stráníků se velká část úřednického aparátu přesunula z rukou odborníků do rukou nekompetentních straníků. Ministerstva se stávají místem pro nekompetentní známé. Je to rozvrat byrokracie /myšleno v dobrém slova smyslu/, kterou potřebuje v určité míře každý stát.  Jinými slovy - odborníky s praxí potřebujeme v úřednicko-odborném aparátu, volené politiky zase jako hráz proti totalitě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.