Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

a-b-c-d

24. 2. 2011 9:02
ano,

ale navážení příspěvků a dávek a úlev a zvýhodnění Romům vyřeší ještě méně - a je to ověřeno léty praxe .. takže co?

že by nakonec ta prostá rovnost všech před zákonem??? ale myslím, že ti, co se do Romů (podle Vás) "navážejí", neříkají a nechtějí vůbec nic jiného, než aby se k Romům přistoupovalo stejně jako k nim, vlastně k nám...

0 0
možnosti
JD

pedr64

24. 2. 2011 8:58
jsem sofistikovaný rasista

jenom proto, že zastávám názor, že by měli mýt všichni stejná práva a povinnosti bez ohledu na to, jestli jsou zelení, modří nebo červení? podle autora asi ano

0 0
možnosti
MB

buxus

24. 2. 2011 8:34
Myslím si, že většina našich občanů má

.. oprávněný pocit, že se s nimi v romské otázce nehraje fér. Média, politici a zejména aktivisté "bojující" za práva Romů mají tendenci strkat majoritní většině psí hlavu paušálního viníka. Za všechno může nás rasismus, vše se změní jak mávnutím kouzelným proutkem, jakmile ustoupíme od našich rasistických postojů. Zatímco ostatní menšiny u nás potíže nemají, Romové ano. A není to naše specifikum, problémy s nimi mají i ostatní státy, které nám pokrytecky radí co dělat, ale pro jistotu zavádějí vízovou povinnost, aby se k nim Romové neodstěhovali - dobře vědí, že by potom jejich vlastní rady ve vlastní zemi nefungovaly.

0 0
možnosti
P

por.Dub

24. 2. 2011 8:21
Nic nového pod SLUNCEM.

Kecat se bude eště dlouho a dlouho. A naši cigáni  neodejdou a nodejdou !!!! A když tak pro ně pošleme letadlo.  Nemá chybu !!!!!!;-D

0 0
možnosti
K

Kilroy

24. 2. 2011 8:19
Cikáni sami sebe nazývají Cikány;

proč vy, pane blogere, je nazýváte jinak?

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

24. 2. 2011 8:17
Jedna otazka...

...zda se vam neprirozene nebo nelogicke, ze clovek A bude nesnaset cloveka B, ktery na nej denne porvava vulgarni slova, fyzicky ho opakovane napada a okrada? Presne to oni delaji...;-)

0 0
možnosti
PD

bull001@seznam.cz

24. 2. 2011 8:27
Re: Jedna otazka...

A hlavně na něm parazituje a snižuje vzdělání jeho dětí, když svými mladými sabotuje výuku. To vidím jako největší škodu.

0 0
možnosti
K

Kilroy

24. 2. 2011 8:17
Pokrytecký blogere -

proč neapelujete přímo na Cikány? Proč je nenabádáte k nápravě jejich vlastních nedostatků? Proč je nevyzýváte k větší mravnosti?

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

24. 2. 2011 8:17
Re: Pokrytecký blogere -

R^

0 0
možnosti
PD

bull001@seznam.cz

24. 2. 2011 8:16
Víte kde je problém.

Kdyby jich bylo pár a jejich počet víceméně ustálený, tak by bylo možné to řešit nějakou integrací a etnobyznys spolky, které by je vzdělávali. Jenomže jich je stále víc a víc a rok od roku stojí víc státní kasu a rok od roku páchají víc trestné činnosti s pocitem, že jsou beztrestní a že je musíme živit. Etnobyznysmenům to vyhovuje, protože čím víc problémů, tím víc vyžebrají peněz pro sebe. Už z chemie známe termín nasycený roztok. Prostě někde bude hranice, která bude limitní a víc společnost neabsorbuje. Pak se budou politici a etnobyznysmeni divit, kdeže se to v lidech bere. Dnes už není čas na vyhazování peněz pod zástěrkou hrátek s integrací, dnes už to chce mírnější formy represe a omezení parazitovného. Pokud to nepříjde brzy, tak až vypukne skutečná krize, a ta vypukne, to bude mnohem bolestivější. To, že se na tomto neřešeném problému, fakt neberu třeba vyhozené peníze do rasistického serveru romea.cz a nebo peníze na barák Inda Khumara, dobře honí karma je jen pochopitelné.

0 0
možnosti
K

krejcos

24. 2. 2011 8:12
A co řeší Váš článek?

I to je jenom po sté opakované mlácení prázdné slámy. A jestli charakterizujete ty co se nejvíc do Romů naváží, jako společensky dobře situované, zkuste po této stránce charakterizovat taky ty, co všechny ty výhody a exkluzivní postavení Romů vymysleli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.