Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

jozko skocdopole

24. 2. 2011 11:48
Nenavážení se do Romů TAKE nic neřeší !

Takze so by jste radil autore ? Rv

0 0
možnosti

orinka3

24. 2. 2011 11:34
a co jiného nám zbývá?

aspoň tak si člověk uleví. Dceru zmlátila snědá sousedka - za záminku si vzala, že okřikla jejího malého chlapce, který jí ničil majetek. Tak ji zřídila, že z toho byla neschopnost skoro měsíc. Druh vzápětí poranil i dceřina přítele, byl z toho korzet a pobyt na traumacentru. Taky neschopenka.  A jak dopadl soud? Nijak. Žádné odškodnění, jen pár hodin veřejně prospěšných prací, ten soused byl v podmínce. Když vidíte, že se práva nedomůžete a probírají tam s vážnou tváří obvinění sousedky, že moje dcera romského chlapečka "očarovala" - co si o tom máte myslit? Ta osoba to uvedla jako argument. ..... Příště už se nesnažíte, ale bohužel začnete uvažovat o zásahu nějaké té náckovské strany. Kdy už si to někdo uvědomí? Já nechci ničí zkázu, vyhoštění, deportaci, já chci jenom slušně a beze strachu žít!!!

0 0
možnosti
JSV

Joye se vrátil

24. 2. 2011 11:20
Něco z biologie

Parazitismus je vztah dvou organismů, z něhož jeden organismus (parazit čili cizopasník) má zisk a druhý na něj doplácí (hostitel). Parazit se může živit buďto tkáněmi samotného hostitele (aniž by ho sám o sobě zabíjel), nebo se přiživovat na jeho potravě či jinak profitovat z hostitelova organismu nebo jeho činnosti a snižovat přitom jeho zdatnost.

0 0
možnosti
JC

Jorge Calisto

24. 2. 2011 11:49
Re: Něco z biologie

lepe to snad ani popsat nelze R^

0 0
možnosti
C

celim

24. 2. 2011 11:09
Pro integraci moc možností není.

Jediné, co by trochu mohlo pomoci, tak to by byly internátní školy pro děti od 5 do 15 let! Ale to je neprůchodné. Přitom to je pro většinu Cikánů jediná možnost, jak dosáhnout jejich zcivilizování(alespoň částečného). Kdesi jsem četl, že národy se dělí na dvě skupiny, které díky svým naprosto odlišným přístupům k životu se prakticky nemohou vyskytovat ve své blízkosti aniž by nedocházelo k problémům. Jedna skupina jsou konzumenti a druhá plánovači. K plánovačům patří například Evropani, nebo Japonci, Číňané, Vietnamci adalší. Ke konzumentům například černoši, nebo třeba právě naši Cikáni. Konzumenti žijí dnešním dnem a zítřek je nezajímá. Plánovači počítají s budoucností, protože ví, že třeba v zimě nic neroste a oni budou muset konzumovat zásoby. Proto se třeba Vietnamci stačili během jedné generace docela integrovat a Cikáni to nezvládli ani za takřka 700 let(až na nepatrné výjimky). Hitler naše Cikány vybil a tak nám jich tu zůstal cca500 a včetně potomků cca 15000(můj odhad) .

0 0
možnosti
J

ježo

24. 2. 2011 11:37
Re: Pro integraci moc možností není.

S těmi internáty by to bylo asi jediné smysluplné řešení.Částečně souhlasím s autorem,že vzdělání je potřeba.Určitě bez něj to nejde ,ale k čemu je vzdělávání ve škole,když po vyučování zase spadnou zpátky do svého prostředí.Jenže jak zařídit, v naší pseudohumanistické době,vytvoření a hlavně udržení takového zařízení?Snad by šlo podmínit vyplácení dávek poviností poslat děti do internátu,ale už vidím mraky ,,humanitárních"organizací podávajících žaloby.

0 0
možnosti
PV

Pytlík

24. 2. 2011 11:08
Nemohu si pomoci, ale nesouhlasím s autorem

Kdyby autor měl pravdu, tak by existovala země, kde sice romové jsou (použijme toto označení, když už je zavedeno), ale nejsou s nimi problémy. Jenomže taková země není. Všude, kde jsou, tak nepracují a pracovat nechtějí. Někde jim raději dají dost peněz, tam nekradou (např. Švédsko), u nás na to nejsou peníze a tak romové kradou.

Je jasné, že ne úúúplně všichni, ale většina ano.

0 0
možnosti
A

Angriff

24. 2. 2011 11:31
Re: Nemohu si pomoci, ale nesouhlasím s autorem

Naprostej souhlas, taková země není a nikdy nebude.

Fascinují mě tyhle články (kecy), kde se hledá problém, ale ti co ho způsobují jsou obestopeni gloriolou beztrestnosti.

Zákon a právo pro všechny stejný.

0 0
možnosti
DH

malý david

24. 2. 2011 11:02
většina slovenských rómů

se po snížení dávek na Slovensku nastěhovala do Čech a my je tady živíme.Proto musíme mít také více policajtů.

0 0
možnosti

enrique

24. 2. 2011 10:59
Souhlasím s autorem

Je to trochu jiný pohled na situaci.Kdyby se skutečně zabránilo miliardovým únikům z veřejných financí všemi ODSměry,zbylo by dost na adresné sociální projekty aniž by si kdokoli musel odtrhovat od úst.Teď to asi schytám od všech pravicově smýšlejících,ale toto je MŮJ NÁZOR.Vždy budu vidět tuto stranu jako prapůvodce všech tunelů a lumpáren ve velkém.

0 0
možnosti
ZK

SID09

24. 2. 2011 11:10
Re: Souhlasím s autorem

Je pravda, že navážení nic neřeší, ale stejně tak nic neřeší jejich obhajoba a vyhazování peněz na nejrůznější "projekty........" Prostě stačí stejné právo a povinnosti pro všechny. ;-)!!

0 0
možnosti
PD

bull001@seznam.cz

24. 2. 2011 10:43
Ještě detail, porovnáváte kriminalitu.

Zde je ten problém, že kdyby bílí kradli jako cikáni, nebylo by tu vůbec nic. Když to přeženu, cikánů krade 97% a 3% jsou slušná, bílých kradou 3% a 97% je slušných. Porovnejte třeba s naplněností věznic, kde z cca 24 tisíc to vychází půl napůl a přitom cikánů jsou jen 3%.

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

24. 2. 2011 10:48
Re: Ještě detail, porovnáváte kriminalitu.

Nebude to třeba tím, že bílí kradou lépe? Už jste slyšel o zavřeném korupčníkovi? 

A přece se říká, že tam tečou stovky miliard. Když někoho chytnou, jak krade v obchodě za tisíce, zavřít ho umíme.

0 0
možnosti
P

por.Dub

24. 2. 2011 9:23
Jo skoro jsem zapoměl.

Kolika cikánskym dětem jste koupil třeba lízatko za vlastí ?   Kolik  jste jich vzal do divadla, nebo třeba jen do  ZOO?   Taky by by bylo dobré vzít si pod vlastní střechu, menší rodinku. Řekněme tak 10 cikánú?! Málo ?  Tak teda 20. Ať je po Vašem;-D Nazdar, Sokole:-P

0 0
možnosti
J

ježo

24. 2. 2011 11:45
Re: Jo skoro jsem zapoměl.

Myslím,že jste nepochopil článek.Neodpustím si,že by nějaká vazba na nick?:-).Ne vážně.Za prvé jak za vlastní?Platíme je všechny zavlastní.Autor se pokusil nastínit řešení,sice podle mne nedokonalé,ale řešení.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

24. 2. 2011 9:20
Víte, proč je tolik lidí proti?

Proč tolika lidem vadí neustálé ustupování oné "menšině"? Vezměte si, jak dlouho tu  Romové žijí. Několik set let. Jenže: ti původní - čeští a z větší části už bez problémů integrovaní, byli vyvraždění za 2. sv. války. To, co zde žije teď, je v naprosté většině "náplavka" z východu. A co dělají? Kradou, nepracujou, pořád řvou, jak jsou "dyskrymynovani", ale oni se prostě opravdu nesnaží!

A teď to porovnejte s Vietnamci. Ano, taky jedou třeba v drgách, nebo mají padělky na stáncích s oblečením. ALE: pracujou, bydlí spořádaně a jejich děti chodí bez problémů do školy.

A když vidím, kolik toho stát dělá pro Romy, kteří o to mnohdy fakt nemají ten nejmenší zájem, na úkor většiny, tak je mi z toho už skoro zle... :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.