Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

mojmír č. 1

24. 2. 2011 13:16
Navážet <-> Vyvážet

Možná ...

0 0
možnosti
RP

robert.poch

24. 2. 2011 13:12
Sofistikovaný blog!

Než se do nich navážet, raději o nich psát:-)

0 0
možnosti

frukoify

24. 2. 2011 13:08
Za můj život

mě romové 2x násilně oloupili-to jsem se nebránil, 1x pořezali když jsem s bránil a asi pětkrát okradli co o tom vím. Měl jsem mezi nima pár známých a choval jsem se k nim stejně jak k bílým. Nic jsem jim neudělal. Umí akorát hloupě lhát  a vyžírat-to když jim uvěříte nebo ty lži přehlížíte, nebo někoho zbít a oloupit-to když jsou v převaze. Naparujou se jako by byli v právu. Znám je mnohem blíž než autor, lítal jsem s nima dlouho. jsou silní ve skupině to řvou, ale když jsou sami neumí si koupit ani kredit do mobilu. Jenom hrajou maty, paka. Podle mě je to snuška keců, co je tu psáno.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

24. 2. 2011 13:20
Re: Za můj život

Zkušenosti mám podobné, ale není to tak úplně pravda. Je mezi nimi i pár normálních, chodil jsem s jedním na gympl. Ale ti se od ostatních indočechů izolují - ne že by se styděli, ale je to prostě sociální problém. S lůzou se dobrovolně nestýkáte, ať je bílá, černá nebo fialová. Problém je, že těch slušných Romů je tak do 5%.

0 0
možnosti
MV

Mikin1938

24. 2. 2011 13:06
Buďme rádi, že nejsme romové

Vážení, kdo z Vás by se chtěl narodit do romské rodiny? Znám několik solidních romských rodin (možná jsou výjimkou). Jejich osudy jsou nelehké. Navíc, problém nemá řešení, ať se snaží majorita sebevíce. V této době je pro ně život obtížný, aniž si ti uvědomujeme. Buďme rádi, že nejsme romové!

0 0
možnosti
ZB

vymrzovac2

24. 2. 2011 13:38
Re: Buďme rádi, že nejsme romové

znám několik romských rodin "za vodou". Medvědi 350 v garážích svých vil..........ti byli úspěšnější než my.............všichni jsme měli stejnou šanci vydělat peníze;-)

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

24. 2. 2011 13:05
bílý aparát neuměl udělat pořádek ani za bolševika

Jako dítě jsem chodil do školy v pražských Nuslích a Smíchově, musím říct, že jsem si zažil s tehdejšími cikány a dnešními Romy víc než dost. Děti okrádaly jiné děti, dospělí se opíjeli na lavičkách a nešli pro ránu daleko. Protože to dělali v přes den, hádám, že to byli samí invalidní důchodci. Ani tehdy nebyl schopen nikdo nic udělat - a to byl policejní stát a totalitní systém. A bylo to v Praze, ne v severních Čechách nebo na Ostravsku.

A zažil jsem v 80tých letech i cikánské osady na Slovensku (i Rumunsku a Bulharsku), kde lidé žili stejně jako v afrických slumech, jen v Africe tolik nemrzne. Zákony končily za poslední bílou vesnicí a dál se ani policajt neodvážil.

Jediné řešení je děti jim odebírat, za jakékoliv prohřešky přestat dávat podporu a při prvním kriminálním deliktu zašít na nucené práce. Pokud se někdo chce začít vzdělávat a pracovat, přidat mu k platu nějaký motivační příspěvek.

0 0
možnosti
J

Judita2

24. 2. 2011 12:58
Výborně

jste to napsal R^ Souhlas, lépe bych to nevyjádřilaR^

0 0
možnosti
K

kuchl

24. 2. 2011 13:20
Re: Výborně

Nevědomost hříchu nečiní aneb nemáte zjevně s romy dlouholetou praxi !Rv

0 0
možnosti
DD

Aequitas

24. 2. 2011 12:58
To jsou mi věci...

Tak předně doporučuji nastudovat, co je to "policejní stát" . Nazývat ČR, kde si každý dělá co chce, policejním státem je úplný nesmysl.

Největší problém ale vidím v hledání řešení "romské otázky". Právě nekonečné hledání řešení, nekonečně mnoho nápadů nekonečně mnoha organizací je největší překážkou v ukončení tohoto etno-byznysu.

Řešení se nemusí hledat, existuje již dávno a jmenuje se: Ústava; Listina základních práv a svobod; Trestní zákon, atd. atd. Stačí dodržovat veškeré tyto normy a jejich nedodržování dle daného zákona také vynucovat a trestat, bez rozdílu na původ pachatele.

Pak nebudou muset existovat bohatě dotované organizace a vládní poradci, snažící se vymyslet něco, co je již dávno napsáno.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

24. 2. 2011 12:57
náš stát nemá páky na sociální dno společnosti

Problém je, že český stát nemá žádné páky, jak lidi žijící na sociálním dně donutit nebo přimět, aby se chovali slušně, dodržovali zákony a třeba se i třeba za podpory státu nějak postavili na nohy. Je jasné, že na tyhle vrstvy společnosti se musí tvrdě, nabídnete prst a vezmou vám celou ruku. Podvody, lži a jiné úskoky jsou běžnou cestou, jak si obstarat materiální prospěch. Naše společnost naráží na ideu sociálního státu, na pseudohumanistické názory, že oni jsou slabší a má se jim pomáhat. Ano, pomáhat ano, ale současně nekompromisně vyžadovat. Cukr, ale i bič.

Je třeba si uvědomit, že u nás žijí lidé - a není jich málo - pro které je i kriminál v podstatě prázdninový pobyt v luxusu. Stát na tyhle lidi pořád neumí najít fungující páky.

0 0
možnosti
R

rizo4

24. 2. 2011 12:55
ok

v tomto state a ne jiste jako jedinem na svete politici kradou, uplaci se a plytva se penezi, ja myslim, ze i o tom je dost clanku napsano, proc by clovek, kteremu je z toho uz spatne, mel mit jeste dalsi nervy s nejakymi mensinami a nemoci si na ne alespon plivnout

0 0
možnosti
JH

sent

24. 2. 2011 12:48
Pan autor-

je tak trochu mimo misu nebo byl na politickém školeni mužstva u Uhla Kocaba nebo krasné Leily.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.