Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Ladislave Dvoraku. Vase otazka v nadpise je ukazka vasi nevedomosti. Ne snad pro ten dluh samotny, to vi kazde dite, ze dluhy se plati, ale pro svoji osobni lenivost poznat, proc kazda vlada k tomu dluhu pridava.

Jednak, kazda vlada muze s penezmi provadet kouzla, aby ukazala, ze to s nami mysli dobre. Vzdyt to z jejich kapec nejde. Oni maji k dispozici vsechny penize statu v rukou a maji moznost utracet na vse co obcane vyzaduji. Kdyz penize nejsou, maji moznost si pujcit a to bez jakykoliv zabran (maji to zanesene v Ustave). To se deje jiz 30 let. Pred tim jeste byly zbytky z casu socialismu, ale dnes jiz neni z ceho brat.

Snad je take spravne vam pripomenout, pane Ladislave Dvoraku, ze pristi volbou nic nevyresite. Nova KOALICE vam s temi penezi muze zatocit jeste vic. Ustava to dovoluje a koalice ma cele ctyri roky na rozhazovani. Bez kontroly a bez moznosti koalici odstranit.

Mejte prijemny den.

1 0
možnosti
ZZ

Drsné, ale pravdivé.

0 0
možnosti
MC

Dotace jsou zlo. Pokud si dobře nevychováme děti tak, aby mysleli svobodně nebude národ vyspělý a svobodný. Není třeba se nijak sdružovat, aby jsme rovnost rovnostářsky administrovali dotacemi. Nejvíce ví svobodný člověk, jak se zachovat bez rad samozvané politické reprezentace, protože je to v lidech a nikoliv v "demokratických" nařízeních mocných. To co je dobré pro jednoho nemusí být stejně dobré pro druhého. Byrokracií se životy ztěžují a mysl se přestává používat.

3 0
možnosti
JR

J73a33n 51R61á43ž

23. 8. 2023 15:16

Jak pravdivé je moudro "hlavním zájmem mnoha firem není inovacemi získat výhodu, ale díky správným kontaktům a lobyngu získat přístup k dotacím" se ukazuje velmi zřetelně v době současné krize, která není jen finanční , ale co je horší, je technologická. Naše podniky nevzejdou díky inovacím a vynucených změn výrobních postupů i obchodní politiky ze současné krize posíleny , ale naopak budou příčinou negativních dopadů na nás všechny v druhé fázi této krize. A netýká se to jenom Českých podniků, ale podniků celé Evropy.

PS. Když už ještě před nedávnem evropský lídr v inovacích, jako je VW, hledá Know how v Asii, vypovídá o mnohém.

2 0
možnosti

Podporovat určité podniky které se dostaly do problémů je nejspíš správně, ale......nemusí to být zrovna finančně. Kdybychom se podívali např. na ocelářství. Pomohlo by zrušení nesmyslných emisních povolenek. Lobovat za to, aby bylo na ocel z Číny či Russka uvaleno clo.

6 1
možnosti
ZZ

EU dělá všechno pro to, aby se výroba v EU nevyplácela a uvalená cla jen dále prodraží dovoz a inflaci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.