Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Asi jste nedával pozor. Podle Twitteru MŽP ty peníze nejsou daňových poplatníků, ale z modernizačního fondu. Hloupost státních úředníků dosáhla dna.

2 1
možnosti
ZZ

Z modernizačního fondu by se měly financovat především silnice, dálnice, obchvaty měst, ýelezniční dopravní cesta ......

0 0
možnosti
BP

Vítejte v České republice léta Páně 2023. A užívejte, za chvilku nebude co ...

4 1
možnosti
MC

Souhlasím s Vámi, ovšem jestli máte na mysli tuto vládu, jako pravicovou, tak tomu už opravdu nikdo nemůže věřit. Pokud máte na mysli pravicovou vládu, tak ba občané museli dát 51% hlasů neparlamentní straně "Sbobodní", která jako jediná má opravdu pravicový program. K tomu ovšem v Česku nemůže nikdy dojít, protože Češi si libují ve falešném altruismu a nechápou, že lidé jsou ivdividualisté a měli by být vychováváni tak, aby vždy převažovala poctivá zodpovědná pravicová politika pod známým heslem "Bez Práce nejsou koláče." Tak pokud chceme, aby se stát o každého z nás o všechno postaral tak, abychom se všichni flákali nalevo, tak nebude z čeho žít. Taková společnost je zkázou nejen pro nás, ale pro celý svět směřujícím stejným směrem.

5 0
možnosti
JK

Svobodní jsou zcela neschopní. Nepropadejte marným nadějím.

3 1
možnosti
MM

Je to trochu jinak, peníze na rekonstrukce jdou z emisních povolenek. Principiálně je to blbost, ale ono to moc jinak udělat nejde...

1 5
možnosti
ZZ

Emisní povolenky jsou kolosální blbost !

6 1
možnosti
VR

Bláboly o tom, jak se dobře žije důchodcům. Můj praděda za Rakousko-Uherské chodil do školy bos. Moje babička neměla automatickou pračku... atd. Ze začátku měli mobily jen podnikatelé, ne duchodci. Kdysi auto bylo jen pro vyvolené, dnes jezdí nezaměstnaní na pracák auty. Životní úroveň roste. Tak nekažte bludy, jak to bylo před 40ti či 50ti.lety.

8 3
možnosti
AK

Boty na cestu do školy, auta a automatické pračky byly už v minulém režimu.

Mobily neměl nikdo. Asi je komunisti zakázali...

Životní úroveň již neroste.

Úspory už 2 roky žere extrémní inflace a reálné mzdy klesají.

2 1
možnosti
JK

Pane Dvořáku hrozně nad vším brečíte. Jistě máte ve většině pravdu, ale ty Vámi popisované stavy jsou prostě a jednoduše nová norma. Důchodců je hodně přes 30% voličů, jsou v chození k volbám disciplinovaní, takže mají ve volbách skoro 50% váhu. Tzn. nikdo nemůže jít proti důchodcům - pokud nechce v politice skončit. Hodně se nadávalo Fialovi, že namísto přidání 1750 Kč přidal jenom 750 Kč. Je to směšné, protože správně se mělo ujednat, že důchody budou vypláceny zálohově a po skončení roku se vyúčtují, tak aby se na důchodech nevyplatilo více, než se vybralo na příslušném "pojištění". Jasně, logicky by to muselo vést k tomu, že by výše běžných měsíčních výplat důchodů musela o několik % podstřelovat, protože doplatek od ČSSZ pro důchodce je možný, ale vymáhání přeplatku je technicky v těch počtech nerealizovatelné - protože by se muselo dělat mj. po dědicích. Ale to jsou nuance, hlavní by byl ten princip, co se k živení důchodců vybere na daních-pojistném, to se jim také rozdá. Tzn. podle stavu ekonomiky by se zálohově vyplácené důchody někdy i snižovaly. Jasně, to je utopie. 50% voličských hlasů tohle nikdy nepřipustí. A to je náš problém, neřešitelný.

3 13
možnosti
ZZ

Penzijní systém není samostatný fond, ale je to rozpočtová položka a odvody jsou tedy pouze jedním z příjmů na výplatu penzí. Pokud tedy vláda díky inflaci vybere o 120 mld. Kč více na DPH, je její povinností část tohoto výběru dát na penze a nikoli na zbrojení !

5 3
možnosti
JK

Nikdo nic důchodcům nesebral, jen narovnal nespravedlnost, kdy jediná preferovaná skupina si měla přilepšit nad rámec inflace, o čemž se může těm, co to všechno platí z daní, jen zdát. Nikdo to ani nedá jiné skupině, všechno sežere úhrada dluhu vzniklého vrtulníkovým rozhazováním vlády minulé.

13 22
možnosti
MC

To ovšem vláda věděla, již před volbou Péti Pavla "bratře!"

6 0
možnosti
PH

P39e50t71r 40H29u57l67k70a

21. 7. 2023 19:23

To je ale blábol. Vršíte polopravdu na vyloženou lež. Co z toho máte?

2 21
možnosti

Protiargumenty by nebyly ?

11 0
možnosti

Přesnější by bylo napsat, že ty dotace majitelům barabizen zaplatí skrze emisní povolenky všichni ti, kdo platí účty za elektřinu, nikoliv pouze důchodci.

8 0
možnosti
ZS

Díky, Ladislave.

Karma

12 5
možnosti
PH

P52e80t27r 83H41u63l40k77a

21. 7. 2023 19:26

To by mě zajímalo za co. Dotace na baráky s důchody nesouvisí ani vzdáleně. Ale dobře se to matlá dohromady.

5 19
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.