Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P38a81v96e48l 29P83o72n28e30c

14. 4. 2023 18:32

Za článek R^. Navíc, čeští poslanci jsou (vzhledem k průměrné mzdě) placeni lépe než poslanci němečtí nebo rakouští.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/platy-politiku-valorizace-penzi-mzda.A230402_194852_domaci_kori

0 0
možnosti

V dobách první republiky, ani za komančů nebylo tolik státních úředníků. To nebyly počítače, tiskárny, kopírky ani propojené sítě. Byl jen telefon, psací stroj, průklepové papíry, ormig (líhový rozmn.prístroj). Žádný email. Dopis se napsal, založila se papirová kopie a poslal poštou .

Podle mne by počet státních zaměstnanců měl být poloviční, jak před r. 1989.

3 0
možnosti

PS. To jsem nezmínil neziskovky podporované státem

4 0
možnosti

Kdy presne platilo "stat jsme my"?

0 1
možnosti
Foto

J15a39n 44S78v79a88t67e51k

13. 4. 2023 19:42

Míníte tedy, že učitelé coby "státní zaměstnanci" volí podle toho, kdo jim více slíbí?

Sám učitelem nejsem, pracuji v relativně velké akciové společnosti, manželka ovšem učitelkou je. Jsem si jist, že Okamůru, Babiše ani nikoho dalšího jim podobného nikdy nevolila. - Takže jde z vaší strany jen a jen o nálepkování...

0 2
možnosti

Ja zde pridam jeste jeden usporny prispevek.

Vite, ziji v jine zemi i kdyz moje materska je stale moji nejzamylovanejsi. A podle batovskeho hesla hledat nejlepsi reseni, davam do vinku tento setrici element.

Ustavni soud (v teto zemi se nazyva Nejvyssi soud) se sklada z deviti (9) soudcu. Jsou zvoleni dozivoti a jedine smrt ci odstoupeni clena soudu uvolnuje misto novemu. Stejne jako u nas, prezident navrhne a Senat projedna a plenum navrh schvali nebo zamitne.

Ceska republika ma sbor 15ti soudcu, voleni na deset let. Jsme mala zeme. 10 a pul milionu obcanu. Ta zeme o ktere mluvim, ma 330 milionu obcanu a staci jim jen 9 soudcu.

I prace techto soudnich sboru se lisi tak zasadne, ze je nesnadne na tom ceskem sbouru rozhodnou zda je soucasti MOCI vykone ci MOCI zakonodarne. Vsak muj prispevek neni o pracii soudniho sboru, ale o mnozstvi soudcu v tom sboru.

Obcane!!! Premyslejte. Zde je moznost uspory statu a take moznost zlepseni prace teto MOCI soudni. Jak??? To az priste.

2 0
možnosti

Zase preklep. Omlouva se, ne nejzamylovasejsi, ale nejzamilovanejsi.

0 0
možnosti

Stat nemuze setrit na sobe, pane Dvoraku. Nechtejte po politicich oslabovat svoji zakladnu volicu.

To nehovorim o stranach, kteri vytvari dnesni koalici, ale take o tech predeslich vladach. Vzdyt ten nas volebni system tomu nahrava. Volite stranu a ti co se do koalice dostanou, by byli idioti nevyuzit penize statu pro sve "volice". Penize, ktere nejsou nikym kontrolovatelne a s umenim pomoci tem "chudym", vytvaret obcanstvi s rukou naprazenou na ten novy zvanec. Nedas?? No tak te nezvolime.

Pane Dvoraku. Take nevim, proc pisete clanek s takovym nadpisem. Setreni nastane po zmene systemu. Musite mit penize oddeleny od vlady a Smemovna byt volena tak jak Senat. A kazde dva roky. Dat ji za ukol udelovat penize vlade podle uvah vetsiny poslancu a s podtvrzenim vetsiny v Senatu. Potom budeme moci o usporach statu hovorit.

A abych nezapomel. Premiera volit jako jsme volili prezidenta. Tedy osobnost s ukazkou moznosti nas vest se svym seskupenim ministru proverenym a odhlasovanym Senatem.

Tak si ja, stary deda, predstavuji moznost uspory statu.

2 0
možnosti

Mate pravdu pane Dvoraku, je nejvyzsi nutnosti 14 nadbytecnych kraju-neblahe to dedixtvi komunisticke diktatury zrusit a obnovit staletou zkusenosti prokazatelne to nellepsi, historicke statni zrizeni zemske. Je nejvyzsi cas naplnit usneseni c. 190/1990 "O obnoveni moravskoslezke samospravy". Nebylo nikdy zruseno a porad ceka kdy se stane skutecnosti.

A nejde jen usetrene penize, jde i o spravedlnost pro Slezko a Moravu, aby mohly konecne povazovat spolecny stat za svuj, ostatne Ustava CR se vyslovne zminuje; Ceska Republika se sklada ze tri historickych zemi Slezka, Moravy a Cech! Dedictvi otcu zachovej nam pane!

3 0
možnosti

Země moravskoslezská by byla krásná, ale bojím se, že pragocentrismus by nahradil brnocentrismus. Pamětníci ještě vzpomínají, jak v roce 1929 Brno zastavilo budování dráhy z Ostravy - Svinova do Hradce nad Moravicí a stavba se zastavila v Kyjovicích - Budišovicích, budování dráhy z Hlučína na ostravské hlavní nádraží bylo zastaveno rovněž. Vždycky, když chce Praha šetřit, šetří v Moravskoslezském kraji. Bylo by Brno jiné?

2 1
možnosti

Proč by to dělal ?

Vždyť stačí zvednout daně !

Někdo ten jejich mejdan zaplatit musí - a oni to nebudou !

;-(

7 0
možnosti

Politici sice opakují mantru, že jejich příjmy nejsou podstatné, nicméně pobírají každý minimálně 100 tisíc měsíčně. Bohužel se to netýká jen politiků, jichž je v nejvyšších sférách nějakých 300 kousků, ale také soudců či státních zastupitelů. A těch jsou tisíce!

9 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.