Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obdivuji vaše informace - jak kdo smýšlí, kolik má plat a jaké exekuce a koho a proč volil či nevolil. Evidentně neděláte nic jiného, než šmírujete druhé.:-/

2 0
možnosti
Foto

A pak je tady skupina dobre vzdelanych a dobre zajistenych lidi, kteri maji vice informaci o Pavlovi, jeho nazorech a tech, kteri ho vytahli z klobouku o tech, kteri mu pomahali s kampani. Maji jedno spolecne: nejsou lehce manipulovatelni. Bud nevoli a nebo se prikloni k mensimu zku Babisovi.

Obecne se volici Pavla povazuji za chytrejsi a povysene hodnoti. A vedi houby. :-)

2 2
možnosti

Chce tím snad autor říci, že není pravda, že máme ve světě nejdražší elektřinu po přepočtu na kupní sílu? Už i Seznam publikuje dezinformace. Dezoláti.

Miliardář Babiš měl zachránit chudáky a komunistický rozvědčík vrátí na Hrad duch Václava Havla. Jediná správná volba byla v druhém kole nevolit.

Od nejpozději srpna 2020 letí tato země samospádem do pekel. Samozřejmě, že Babiš to odbrzdil, ale současná vláda místo brždění přidává plyn. Úplně zbytečně. Je snad Rakousko nedemokratický stát? Proč se nechováme jako oni?

7 3
možnosti
Foto

Pokud máme elektřinu nejdražší, tak jen v paritě kupní síly. Nemáme tak vysoké průměrné mzdy jako Německo nebo Belgie. Energie je komodita. Komodity mají bez ohledu na to, kde se s nimi obchoduje mají přibližně stejnou cenu. To tak prostě je.Obchodníci standardně nakupují energie pro své zákazníky s předstihem, nakoupené množství se samozřejmě odvíjí od počtu jejich zákazníků. Na podzim 2021 měli obchodníci nakoupené zásoby za tehdejší nízké ceny. Když spadlo skoro milion zákazníků Bohemia Energy do režimu dodavatele poslední instance, museli tito zákazníci dostat nové smlouvy a vlastně tak vykoupili velkou část dopředu levně nakoupených energií.Obchodníci pak museli mnohem dřív a mnohem víc nakupovat za vysoké ceny, způsobené ruskou strategií. Důsledky ruské války tak Češi pocítili mnohem dřív než zbytek Evropy.

2 1
možnosti

Já bych začala tím, že bych přestala nálepkovat skupinky lidí podle toho, koho volili. Každý k tomu mohl mít jiný důvod.

Já jsem nemohla volit Babiše z objektivních důvodů - není to reprezentační figura. Navíc v debatách mě zklamal.

Nemohla jsem ani volit Pavla kvůli minulosti a kvůli jeho politické asociaci.

Někteří z toho dělali boj Dobra se Zlem, což je naprostá ptákovina.

"Dobráci" totiž mají jenom své zájmy a my hlupáci jim nadšeně posloužíme ve jménu principů. Rozdíl mezi "správňáky" a Babišem je jenom ten, ten Babiš lže příliš průhledně a cílí na sociálně slabé a snadno vylekatelné. Naše vláda tahá za nos sofistikovaněji.

Pan Pavel je možná rovný člověk (moc toho o něm nevíme), ale do té volby nešel sám. Má svoje "Mynáře" a "Nejedlé", kteří si vyberou službičky. Mezi prvními "Nejsem lobista" Kolář.

Takže tu opravdu není žádná skupinka spasitelů, kteří by nás rádi spasili, ale kazí jim to nějací dezoláti.

4 3
možnosti
Foto

Politická asociace je politické sdružování, spojení. To nějak nechápu. Co je na Pavlovi minulosti za 33 let služby vlasti špatné.

1 0
možnosti

Nějak mi tam v těch příkladech chybí možná největší skupinka. Skupinka těch, kteří si něco pamatují, vědí že neexistuje jen dluh vzniklý za Babiše, je jim i jasné, že s orientací veřejnoprávních médií a jinde ve světě nezaznamenanou činností opozice při covidu neměl Babiš šanci zvládnout pandemii lépe. Někteří si prostě uvědomují, že rozhodnutí slepence značně omezila jejich konkurenceschopnost oproti zahraničním firmám. Někteří třeba oceňují alespoň příslib snahy o jednání, které by ukončilo masakr nevinných Ukrajinců. Možná si uvědomují, čím déle bude válka trvat, tím více bude Ukrajina zničena a poté, až bude válka ukončena, Ukrajinci tady pracující nejspíš odjedou domů a budou si opravovat, stavět nové domovy, infrastrukturu ..... a tady u nás se zastaví spousty provozů, budování našich dálnic, domů a podobně.

Možná se hodně lidí snažilo vybudovat si své bydlení za určitého omezení se s tím, že budou na stáří zajištěnější. Pak třeba závistivý lidé, kteří jsou sice v zanedbatelném množství, ale když se pospojují s podobnými lidmi, je jich docela síla, začnou hovořit o tom, že to, z čeho odvádí daň a bylo již jednou zdaněno bude jim zdaněno podle jakéhosi dojmu o ceně a to o mnoho více, se jim prostě nelíbí. Ta skupinka si uvědomuje, že tohle vše prezident moc neovlivní, ale ví, že jeho hlas by byl slyšitelnější....

4 2
možnosti

R^ Dík za vynikající článek!

Díky Klausovi, Zemanovi, Babišovi a dalším jsme odmítli v politice pravolevé vidění, že je zastaralé. Ale je vážná chyba, že jsme s tím smazali také vztah k aktivitě občanů pracovat ve svůj prospěch a nespoléhat na stát, který může rozdávat jen z toho, co druhým odebere!

:-)

4 1
možnosti

Uvádíte příklady, je to jistě složitější, ale když někdo skočí na podvodnou nebo nesmyslnou reklamu ještě po třiceti letech nemá to v hlavě v pořádku. Hrnce a podobné kratochvíle, nesplnitelné sliby a pod. známe už jak své boty.

Ti, kteří nechápou, že nebezpečí války pochází od agresora, který se nezastaví před ničím, než před protisilou také mnoho rozumu nepobrali.

Ti, kteří se dostali do tíživé situace vlastní vinou nebo cíleně nepracují vůbec, co s nimi, máme je stále živit, abychom žili v sociálním smíru?

9 0
možnosti

Staří lidé jsou hloupější, protože mozkové buňky odumírají.

Vztahy mezi státy a národy uvnitř států bývají složitější a ti, kteří na to poukazují, nejsou ti hloupí. Válka bývá vyústění něčeho, co nefungovalo delší dobu.

A sociální smír podporují všichni. Nebyl to Babiš, kdo prohlásil, že nenechá nikoho padnout. Kdo vymýšlí další a další dávky, aby střední třída vykrvácela na daních. Kdo nás chce chránit před dezinformacemi, abychom nemuseli přemýšlet. Kdo rovněž není schopen bojovat s daňovými ráji a oligopoly.

2 3
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.