Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Tímto způsobem by to mělo být vysvětlováno "obyčejným" lidem. Samozřejmě nic není zadarmo, že za A (zastropování, zrušení DPH a pod.) je drahá úleva, kterou někdo za B musí nahradit, v tomto případě stát. Stát má jen peníze, které vybere od firem a občanů. Má dvě možnosti. Může rozdávat tolik, kolik mu zbývá v pokladně a nebo si musí půjčit. Půjčené peníze musí splatit a to opět penězi, které získá od firem a občanů. Nebude-li splácet dospěje k bankrotu státních financí.

0 0
možnosti
OS

Ještě bych chtěl dodat. Možná by se měl nějaký ekonom zabývat rozpočtem, který by vyčíslil náklady na řešení této krize, podle návrhů řešení opozice, aby bylo možno porovnat klady a zápory těchto řešení a jaké by následovalo v konečném vyčíslení zadlužení státní kasy.

3 0
možnosti
ZH

Obávám se, že jistou část populace to nebude vůbec zajímat, protože ti to stejně splácet nebudou. A to jsou vesměs ti, kterým by takové sdělení mělo být primárně určeno... :-/

1 0
možnosti
JK

[...] nebo si musí půjčit. Půjčené peníze musí splatit [...]

To neni pravda a i kdyz si muzeme o Jyrkovi myslet kazdy co chce, tak ohledne toho statniho dluhu mel pravdy, kdyz to tenkrat vysvetloval poslankyni Nemcove.

Pamatuj: 'statni dluh se nesplaci'

Prestante prosim uz konecne vsichni strasit s timto nesmyslem.

0 0
možnosti
ZH

Mějme příklad. Stát vydá dluhopisy (třeba korunové, abyste z nich nemusel odvádět daně) s nějakým úročením, které je kousek nad inflací. Vy si ten dluhopis koupíte, několik let z něj pobíráte úroky, a pak dluhopis zpětně odprodáte státu. A teď nám prosím vysvětlete, jak je to s tím "státní dluh se nesplácí".

0 0
možnosti
JK

a jak zni vase otazka?

0 0
možnosti
ZH

Poslední věta je tím dotazem.

0 0
možnosti
JK

to neni zadna otazka, ale prosba, abych neco vysvetloval, cemu nerozumim. Proc nereknete Vy rovnou, kde v te Vasi historce je to splaceni toho statniho dluhu. Ja ho tam nikde nevidim.

0 0
možnosti
ZH

Tak proč tvrdíte, že není pravda, že se státní dluh musí splácet, když tomu nerozumíte? A že to tvrdil Kdo z vás to má? Snad mu něco nevěříte? ;-D

1 0
možnosti
MB

Dluh se možná "nesplácí", protože ho časem požere inflace. Takže v reálu ho opět zaplatí občan...

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.