Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S růst cenem nemůže žádná vláda dělat. Ceny potravin ženou nahoru ti, co nakupují. Díky Babišovy je mezi lidmi víc peněz, než je zdrávo a to ženy ceny potravin nahoru, Stačí zajít do obchodů, resturací.

1 3
možnosti
JK

J73a85n 39K89a68r53a65s53e88k

25. 8. 2022 18:59

zrovna tak dole jste napsal:

[...] Za potraviny platí tolik zas kolik jsme je ochotní je koupit. V momentě, kdy poklesne poptávka po zboží klesne cena potravin. Cenu poravin a zboží určuje zákazník a ne ten, kdo vyrábí. [...]

Takove nazory se daji oznacit jako :'primitivni trzni pravdy a ideologie'

To jadro problemu je v tom slovnim obrate: 'v momente'

Ekonomika spolecnosti je velice komplikovany system, ktery se dnes jeste nepodarilo ani z mala pochopit. Je to poznat take na tom , ze existuji ruzne ekonomicke skoly, ktere si vsechny delaji narok na to, ze znaji to 'spravne' reseni.

Skutecni vedci pracujici v tomto oboru uz davno prisli na to, ze takove vyse uvedene primitivni pravdy nikam nevedou a neni uz vubec nahoda, ze vestina Nobelovek za ekonomii byla v poslednich desetiletich udelena za prispevky k simulaci ekonomie. Bohuzel tyto simulace nejsou jeste natolik dobre, abychom mohli skutecne trzni mechanismy spravne pochopit.

Presto je cesta simulaci dnes jediny znamy postup, jak prekonat ten 'moment'. V nejaky moment se totiz vubec nic nedeje a kdyz se neco deje, tak to s nejakou trzni akci nema vesmes co docineni.

Kdyz v roxce 1948 prevzali komuniste moc v Ceskoslovensku , tak vetsina rozumnych lidi odhadovala, ze ten nesmyslny system nevydrzi dele nez 4 roky. Ale ten moment trval 40 let. Takovou setrvacnost maji totiz ekonomicke procesy.

1 0
možnosti
OD

To je zajímavé, odboráři vyhrožují stávkami, pokud jim vláda nedorovná výplatu, levice kvílí o "Vládě, která se o nás nestará", a tu máme opačného extrémistu, který lační po plných pracácích a frontách na obecní polévku.

Za kormidlem "jadranských necek" pro nepříliš bohaté se tu předvádí další model české pravicové rychlokvašky, která má stejně hloupá a okamžitá řešení, jako paní pokladní ze sámošky, která by naopak vše znárodnila, abychom si rozdělili zisky.

Závod o nejdrzejší floskuli na blogu zdárně pokračuje.

2 4
možnosti
ZZ

Vy těmi floskulemi přímo hýříte !!!

;-D

0 0
možnosti
JK

Za minulý článek jsem vás pochválil, ale tohle je blábol. V podstatě víte houby, co by vláda měla v současné situaci dělat, ale kritizovat pomocí nálepek, to by vám šlo.

1 6
možnosti
EN

To, že platíme horentní sumy za energie, pohonné hmoty či potraviny, neznamená, že se ty peníze někde ztrácejí. Naopak. Když se naše kapsy vyprazdňují, zákonitě se plní kapsy někoho jiného. Jinými slovy: Následkem toho, že jedni chudnou, je, že druzí bohatnou.

Rozumná vláda udržuje systém v rovnováze, a pokud se příliš vychýlí do extrému, má nástroje, jak zakročit.

Předsedu vlády si neplatíme od toho, aby nám říkal, že „ceny energií překračují nejhorší očekávání“, nýbrž aby s tím něco dělal. Štěpánek

3 0
možnosti
LC

Žádnou ČSSD naše politická scéna nepotřebuje. Její ideologii zcela převzala ODS. Vyzývat střední třídu, ať se nestydí žádat o sociální dávky, to už je za hranou.

7 1
možnosti
JK

Jak si představujete, že vláda by mohla provést rozložení cen v čase? Jaký vliv na cenu má změna energetického mixu, kde jádro a fosil mají váhu bezmála 95%?

2 1
možnosti
ZZ

Vnitřní spotřebu energie neprodávat pře burzu a plyn nakupovat za pevné ceny přímo od Rusa.

;-)

1 1
možnosti
JH

J68a66n 41H83a84r75v15a53n

25. 8. 2022 9:39

Který jiný premiér by si v této situaci jel vyvalovat šunky k moři, jako to naše fialové ..., no hlavně, aby dobře vypadal. Stejně politolog nic jiného neumí, než vysílat signály = vypouštět plytké fráze :-/

4 4
možnosti
PZ

Jiný premiér v době svého premierování hlásil, že nikam nepojede, a jako na potvoru ho rodina donutila odjet, p. Fiala řekl, že má dovolenou a stalo se.

Fňuknu jako vždy někdo přinutil, k dovolené Monika, do KSSS matka, zkuste se zamyslet jestli si Vás nemaže na chleba, když mu to papáte

0 1
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.