Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J52a59n 52R50á18ž

14. 6. 2022 19:15

Nevím, jakou nejlepší metodu řešení energetické krize a dopadů inflace na nízkopříjmové občany má vláda zvolit, ale rozhodně nejsem příznivec nějakého nepromyšleného rozdávání peněz.

Jisté ovšem je, že vládě, která nedělá nic a neumí to nicnedělání občanům vysvětit způsobem, aby to pochopili, hrozí velký průšvih. A když sledujeme propad preferencí všech vládních stran, aniž by vláda dělala nějaké bolestivé reformy, kdy preference vždy padají, tak už v průšvihu je!

PS. Otázkou hodně reálnou je: Bude se u Fialovy vlády opakovat situace, kterou jsme už zažili a vláda padne uprostřed českého předsednictví EU, jako se stalo vládě Topolánka?

1 0
možnosti

Vláda má totiž jen dvě možnosti – špatnou (nedělat nic) a ještě horší (rozdávat peníze „potřebným“), kterou by inflaci jen dále zesílila.

Zdroj: https://ladislavdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788323

Mýlíte se, vláda má ještě 3. možnost (kterou, bohužel) nevyužívá:

Udělat účty za energie zaplatitelnější.

To by pomohlo jak firmám, tak domácnostem hned - aniž by jim někdo musel něco dávat.

4 1
možnosti

Ještě je tu jedna možnost.

Okamžitě navázat přímé obchody s Ruskem.

https://www.youtube.com/watch?v=BGd0flmpoII

;-)

0 0
možnosti

V Americe byla svého časy prohibice, která ceny akoholu zvedala do závratných výšin. Vy říkáte, že odstranit onu PŘÍČINU té drahoty, ten hloupý zákaz, je hloupost. S ruským plynem a ropou je to totiž naprosto stejné. Pokud ho na globálním trhu nelze nahradit, je zákaz jeho nakupování dokladem rozhodnutí chovance Bohnic. U alkoholu jde v podstatě o prd, U ropy a plyny postihujete defakto krev ekonomiky. Už jen neuvěřitelný moula, bez špetky informací a logiky dnes může věřit, že za touto inflací je tisk peněz a rozdávání peněz, jak jinak – Babiše.

Co Vás vede k takovýmto úvahám? Necháte se vést tím, co zaznívá z té televize. A to defilé „expertů“, finančních „analytiků“ zásadně mlčí o příčině. Museli by národu sdělit, že za tou příčinou stojí politik, chovanec z Bohnic. Jak v USA, tak v EU tak v české vládě. A měli by po kariéře, která vede jejich odbornost.

A ty rozdíly ve výši inflace jednotlivých zemí sdělují něco zcela jiného, a to skutečnost, jak se v té politice umí kdo pohybovat a zda mu vůbec na těch normálních lidech nějak záleží., Tam, kde to neumí vůbec a kde je jen ta naprostá nekompetentnost, tam občané těchto zemí zaplatí cenu nejvyšší, právě v té nejvyšší míře inflace, a iluze, že to nevede k zadlužení je jen Vaší další iluzí. Cest jak tu inflaci sundat je mnoho. Ty země s nižší inflací je dokáží aplikovat. Česká vláda stejně jako vláda slovenská jsou doslova obludárium nekompetentnost. Zkuste juknout n Slovensko – co Heger přivězl z onoho sumitu, kde se stejně jako Fiala jen usmíval a kýval. A jak tam lítá termín velezrada.

A že se na tom dá vydělat, přímo politiky, Vám ukazuje v jedné možnosti možností pan Zavadil níže, ale také přímo debata stran ČEZu. Na vysvětlení lidem jako Vy čehokoli tu prostor není. Vůbec netušíte jako hloupost jste sepsal a dokladujete, jak snadno lze lidi přesvědčit, aby nakonec na náměstích skandovali Sieg heil nějakému novému Hitlerovi..

2 1
možnosti

A přitom stačí tak málo:

https://www.youtube.com/watch?v=BGd0flmpoII

Ale na druhou stranu to chce odvahu.

;-(;-(;-(

1 0
možnosti

24 států EU jsou tedy hlupaáci.... ještě že nás mají průkopníky slepých uliček...:-P

5 3
možnosti

Většina států EU má manželství pro homosexuály a většina má korespondenční volbu. Takže jste určitě pro, když tu de facto píšete tezi, že když to dělá většina, pak je to správné :-P Do toho ty státy v rámci EU bojují s inflací tak rozdílným způsobem, že házet je do jednoho pytle je docela odvážné.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS