Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J38a11n 94R68á59ž

1. 10. 2021 9:56

Je morální povinností státu, tedy nás všech, aby se potřebným pomáhalo. Ale tématem k diskuzi je, kdo ti skutečně potřební jsou a kdo jim má pomáhat.

Státu bych vyhradil povinnost pomoci jen tomu, kdo se o svou uspokojivou životní úroveň prokazatelně(!) nemůže z objektivních příčin postarat sám. Především se jedná o invalidy a seniory s podprůměrnou penzí.

Veškerá jiná pomoc je charita a to by mělo být doménou spolků za tímto účelem založených, jejichž příjmy by měly pocházet výhradně (!) z privátních zdrojů.

PS. Jakmile roste počet těch, kterým stát pomáhá, v přímé úměře s tím také roste počet těch, které stát takto zbavuje pocitu vlastní odpovědnosti postarat se o sebe sám. Podle mne je rozsah státní pomoci přehnaný a je, mimo tragické koncepce našeho školství, i příčinou problémů na pracovním trhu.

0 0
možnosti

Je to celkem jednoduché, pokud mi v rozpočtu něco přebývá, podařilo se mi ušetřit mohu podpořit, konkrétně někoho potřebného, dát to na charitu, nebo Sokolu na nové náčiní. Pokud si půjčím tak na investici, která mi splátky zaplatí a pak přinese jen prospěch. Půjčit si a rozdat peníze lidem, kteří nestrádají jen musí hodit do urny správný lístek, je cesta do žebroty, která navíc uměle navyšuje kupní sílu a zdražuje zboží i ostatním lidem, přesně to Babišova vláda dělá. Proto sedí ten termín BABIŠOVA DRAHOTA.

2 1
možnosti

Ocel je o 100% dražší než loni. Babišova drahota? Elektřina a mnoho dalších komodit! Celosvětově! Celoevropsky! Za všechno může Baibiš!!!

1 0
možnosti
Foto

Ono to je i tak jednoduché.

Např. U těch důchodů ten příspěvek za vychované dítě je pro matky kvůli tomu, že tím, že těhotenství a následně mateřská jim zhoršila pozicu pro pracovní růst ( v průměru, nelze to tvrdit individuálně) a tedy je to fakticky náhrada za pokles důchodu ne odměna za to, že děti pracují. To jsou věci naprosto nesouvisející.

Tedy to přidání je z mého pohledu v pořádku a stejně tak bych souhlasil, že část z daní by mohlo jít rodičům na důchod.

Navíc k tomu spoustu lidí mohlo vychovat děti řádně a přesto ty nemusí odvádět daně ( například když jsou na té mateřské, pokud se stanou invalidními...)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS