Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dle mé osobní zkušenosti z dodávek pro českou justici je velmi obtížné najít větší podvodníky než ty pracující pod hlavičkou Ministerstva sparvedlnosti ČR. To říkám jako člověk, který má obchodní smlouvy vyšperkovány díky - více méně "štěstí" - spolupráci s MS ČR. Nikdo Vám lépe neupraví SOD, než právníci spadající pod toto ministerstvo.

Přirozené právo a legislativa, která od tohoto ministerstva pochází, nemá s právem nic společného. Vím, že kradou, ja to jde. Nad ostatním jsem se snažil nepřemýšlet.

4 0
možnosti

Co se týče klasické sebeobrany, tady je legislativa správně. Tečka.

.

Co se obrany majetku týče, tam je to těžké. Ano, člověk by měl mít právo zadržet pachatele všemi přiměřenými prostředky, pokud je daný trestný čin přiměřeně závažný(bohužel, nemá). Jenže pak si vzpomenu na toho chudáka jak střílel po ujíždějícím autě a těžce zranil holku která v něm seděla. Většina lidí prostě není schopna ve stresu správně vyhodnotit situaci. Ono by bylo jen otázkou času, kdy by nějaký pitomec při ochraně majetku zastřelil nějakého kolemjdoucího.

0 1
možnosti

Co je špatného na zranění zlodějky? 

Na zastavení auta je brokovnice vhodná, rozhodně spíš, než třeba vytáčení 158.

0 0
možnosti

Obrana je přiměřená tehdy, odvrátí-li útok a je-li při ní obránce co nejméně ohrožen.

0 0
možnosti
Foto

vysvětlení je prosté...zákonodárci jsou šmejdi....a právníkům i justici stav vyhovuje

3 0
možnosti

Prostá vysvětlení mají obvykle prostí lidé.

0 1
možnosti

Přesně - karma [>-]

0 0
možnosti
Foto

Sebeobrana je přirozené lidské právo.  Tak jako neexistuje přiměřená loupež, krádež, znásilnění atd.  nemůže existovat ani přiměřená obrana.  Každý má právo chránit svůj život a svůj majetek prostředky a způsoby, jaké si sám zvolí.

2 1
možnosti

Vysvětlení prosté.

Nadpoloviční většina zákonodárců jsou oni zločinci, další podíl je neschopných.

Jinak současný stav vysvětlit asi nelze.

Návrh na opatření:

Vůbec už nevolit "tradiční zavedené strany". Hledat lepší.

4 0
možnosti
Foto

Právnická lobby potřebuje kšefty, nikoliv jednoduchá řešení. Při tom spoléhá na pohyb ve vyšších sférách, kde se útočí a brání sofistikovaněji než v Rumburku. A kdyby snad někdo z téhle sebranky (odvozeno od slova kolegium = sbor) přece jen nějakou fyzickou obranu spáchal, kámoši se neopustí.

1 0
možnosti

Přiměřenost muší bejt - aneb útočník, byť zmetek, musí mít šanci. Takže, má holé ruce? Pak odložte zbraň, vyhrňte si rukávy a sundejte brýle a do toho. Pokud jste se posledních 40 let nepral příp. nesnášíte krev,  jste horký kandidát na místo v úrazové ambulanci v nejbližším špitálu.

2 0
možnosti

.. , márnici, hřbitově, houštině v lese.

1 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.