Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

K35a80r36e33l 84N23o81v73á60k

20. 7. 2013 17:45

Lepší je republika s listinou lidských svobod.

Tak to mají v USA, v jejich ústavě není o demokracii ani slovo.

A tvůrci jejich ústavy velice dobře věděli proč nechtěli demokracii.

0 0
možnosti
JR

J76a61n 47R68á96ž

20. 7. 2013 12:52

V momentu,kdy mají stejné hlasovací právo občané programově vyhýbající se práci a občané pracovití,  stejná práva má ten kdo platí daně i ten kdo z nich bezpracně bere dávky, či ten, který respektuje normy občanského spolužití s tím,kdo to beztrestně ignoruje, tak demokracie se stává  nefunkčním systémem.

P.S. V historii už několikrát demokracie dojela na ideu rovnosti práv a tak byla evolučně nahrazena efektivnějším systémem. Stejný osud čeká i stávající model demokracie ve kterém práva občanská v rovnováze s občanskými povinnostmi byla nahrazena imaginárními lidskými právy které žádné plnění  povinností nepředpokládají. Stávající model demokracie jen stvořil společnost neodpovědných, a to nemůže dlouhodobě efektivně fungovat.......jak se i díky EU ukazuje zcela přesvědčivě.

2 0
možnosti
Foto

Demokracie skončila v okamžiku, kdy politici pochopili, že mohou své voliče podplatit jejich penězi.  Demokracie nemá právo, ale jen legislativu, protože o právu se nehlasuje, právo se nalézá.   Pokud můžete zlegalizovat jakékoliv bezpráví pouhým přehlasováním o jeden hlas, pak spravedlnost je předem vyloučena.

2 0
možnosti
JV

J36a83n 82V50e72s94e88l13ý

19. 7. 2013 20:55

S tím podpisem je to dobrý! R^

A teď si představte, že oni by trvali na podpisu. Podepsal byste? A pokud byste opravdu nechtěl ze zásady podepsat, ale škola by musela odevzdat podpisy všech (aby nepadla vláda, že :-P) tak vzal byste pro sebe nějakou výhodu či trafiku nebo peníze s podmínkou, že by se za vás podepsal náhradník, třeba někdo z rodičů?

Zajímavá je myšlenka, že když za trafiku změníte u nějakého poslance hlasování, že to asi opravdu trestné nebude. Ostatně takových přeběhlíků co změnili názor i stranu známe hodně. A asi by zůstalo bez pokusu o trestné stíhání, kdyby ti tři nakonec změnili názor a hlasovali pro zákon, tedy pro vládu a dostali stejné trafiky.

Já si ale myslím, že nejde ani tak o získání trafik, jako o "účelový prodej mandátu" a to by se právě (s tím jak získaly obě strany) dalo protlačit jako úplatek, pokud to vše bylo dohodnuto dopředu a pokud na to mají důkaz. Je pravda, že mě by zajímal výsledný verdikt, protože dát trafiku za "změnu názoru" v hlasování by asi soudně nestíhali. Tzv. "prodat mandát" by se snad dokázat a poté i odsoudit mohlo podařit.

2 0
možnosti
LF

Současné formy demokracie vycházejí relativně lepší ve srovnání s totalitními režimy, ale beztak jde o paskvil vedoucí k vytvoření nějaké společenské katastrofy pomalým způsobem. Nějakou šanci můžou snad mít systémy s posílenými prvky přímé demokracie typu Švýcarska.

0 0
možnosti
JS

Rád bych sdílel Váš optimismus, ale myslím, že to tak jednoduché nebude. Jen slepý

nevidí, že ve"vyspělém" světě se stala demokracie "zbožím" se vším všudy. Bude to

ješt horší. Česká politika sem  jistě také patří. Takový smrdutý sklep levného supermarketu, nebo okresní přebor Slavoje Houslice.Ale těm našim kormidelníkům

se na můstku líbí. Co na tom, že loď je uvázaná, zkrátka musíte dělat,že plujete a

nenechat si do toho kecat. Tak vzhůru k horizontu pane Kalousek a paní Němcová.

Hlavně, nenechat si do toho kecat. J.S.

1 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.