Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

falm

26. 10. 2012 19:48
Jen tupec může sdílet Vaše názory

jinak se to nedá nazvat. Nechte pomazánkové máslo na hlavě a nepleťe se mezi kulturní lidi, vesnickej burane.

0 0
možnosti

petacx

13. 10. 2012 18:51
Úsporná opatření: fakta versus ideologie

Pavel Kohout pro http://www.iHned.cz : Úsporná opatření: fakta versus ideologie

-

...Už jen samotný selský rozum nedotčený ekonomií přijde na podstatu věci. Koruna sebraná rodině sníží soukromou spotřebu. Koruna sebraná soukromého podniku sníží zaměstnanost a investice. To je jednoznačné. Vyšší náklady soukromého sektoru poškozují ekonomiku. Podobně, jako když například vzrostou ceny energií.

-

Na druhé straně, koruna ušetřená na státních výdajích sice také částečně sníží soukromou spotřebu (protože část výdajů jde na státní zaměstnance a důchodce), ale hlavně pomůže snížit míru plýtvání. Nižší míra neefektivity znamená produktivnější ekonomiku a vyšší růstový potenciál. Tato sedlácká úvaha zajisté nezní dobře nikomu, kdo žije ze státních peněz... co dodat ? ;-€ ...

1 0
možnosti

bednarik62

13. 10. 2012 15:15
Samozřejmě

DIVIDE ET IMPERA -- rozděl a panuj-- provedli kovaní komunisté ministr vnitra Václav Grulich a jeho siňorína Yvonne Strecková, oba kopající za ČSSD, oba velmi zasloužilí býv. komunisté. Každý státotvorný úředník ví velmi dobře, že místo 14 krajů, měly být buď dvě země Česká a Moravsko-slezská-- s okresy,,, -- nebo 2 kraje Morava, 4 kraje Čechy a životaschopné a ideální okresy.

1 0
možnosti

petrph

13. 10. 2012 9:48
samozřejmě to platí i obráceně

Pokud pravice opět zcela prohraje krajské volby, tak pak právě krajským stranickým lídrům dojde, že podporovat své vedení ve vládě a v parlamentu se jim prostě nevyplatí. Pár ministrů a pár desítek poslanců si možná příjdou na nějaké peníze, ale právě krajští pravicoví lídři sedí - v lepším případě na kraji v opozici, nerozhodují o ničem (a tahle místa jsou dokonce někdy i neplacená). A nebo-v horším případě se vůbec do krajského zastupitelství nedostanou, takže je jim jejich účast v takové straně naprosto na nic..

Čili, pak potom musí být úsilí předsedů stran na volebním kongresu skutečně nesmírné. I třeba proto že mohou rozdávat pouze posty řízené na centrální úrovni, a těch zase- pro všechny tolik není. Ty krajské posty si hlídá vítězná koalice, do které pravice už dlouho nepatří-a zase patřit nebude....

0 0
možnosti

Morava69

12. 10. 2012 19:49
Kraje by vůbec ...

.... neměly existovat ! Tento Gottwaldův zločin na samosprávných historických zemích musí co nejdříve zaniknout, protože je drahý a neefektivní. Místo 14-ti kompetenčně impotetních prodloužených ruk centralistické Prahy se MUSÍME konečně vrátit ke třem zemím s malými a kompetenčně silnými okresy ... tak jak to bylo za 1. Republiky nebo za RU !!!

3 0
možnosti

roines5

12. 10. 2012 19:12
Volte nezprofanované strany:

DSSS!

1 0
možnosti

carli1

12. 10. 2012 19:28
Re: Volte nezprofanované strany:

Ano ,dobrá volba!

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.